Botox

Voor vermindering van lijntjes en rimpels
Botox zorgt ervoor dat het lijntje tussen de zenuw en de spier wordt stilgelegd. De spiertjes ontspannen zich, zodat rimpels verzachten of verdwijnen. Uw huid ziet er direct jonger en strakker uit.

Het laten inspuiten van botox zorgt ervoor dat rimpels niet of later zichtbaar worden of dat ze verzachten. Zijn er al diepe lijnen en rimpels aanwezig? Ook dan doet botuline toxine (botox) snel en effectief haar werk. Na een injectie met botox ontspannen de vele kleine spiertjes tussen de wenkbrauwen zich, zodat uw rimpels verdwijnen en uw huid er zachter uitziet. U oogt direct minder nors of bezorgd en ziet er weer ontspannen en jonger uit.

 

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Met botox laten we op een eenvoudige, niet-operatieve manier tijdelijk gezichtsspieren, die de vorming van rimpels veroorzaken, ontspannen. De Mackenzie Kliniek gebruikt het voornamelijk voor het verminderen van fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Botox wordt ook ingezet bij migraine, kaakklemmen/tandenknarsen en overmatige transpiratie. Met kleine injecties wordt de botox ingespoten. Dit injecteren is vrijwel pijnloos, al kunnen de prikjes als irritant beschouwd worden. Botox is een niet-permanent middel, het effect blijft gemiddeld zo'n 4 tot 6 maanden zichtbaar. De behandeling dient zodoende periodiek herhaald te worden voor een blijvend en langdurig resultaat.

 

Na de behandeling

De huid kan licht gezwollen zijn en roodheid vertonen. Soms treedt er een blauwe plek op en voelt de huid wat stijf aan. Deze verschijnselen verdwijnen na enkele uren tot dagen en zijn normaal. Overmatige zonblootstelling na de behandeling wordt afgeraden, ditzelfde geldt voor gebruik van de zonnebank. Indien blootstelling aan zonlicht niet te vermijden is, wordt aangeraden tot 6 weken na de behandeling een zonnebrandcrème met SPF 50+ te gebruiken.