Fractionele CO2-laserbehandeling

Verjonging, vernieuwing of verbetering van de huid
Van het verwijderen van pigmentvlekken en rimpels tot het behandelen van littekens en wratjes, de fractionele CO2-laser is zonder twijfel een van de meest effectieve laserbehandelingen van dit moment.

Voor wie is deze laserbehandeling bedoeld?

De CO2-laser wordt ingezet voor structuurverbetering van de huid, het verkleinen van poriën en het vervagen van rimpels en pigmentvlekken. Ook bij (acné)littekens, zonbeschadigingen en goedaardige huidafwijkingen als ouderdomswratjes en fibroompjes biedt de fractional laser uitkomst. Dankzij de milde techniek is de behandeling geschikt voor gezicht, hals, decolleté én handen.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Vóór de behandeling kan een verdovende crème op uw huid aangebracht worden, deze moet 30 tot 45 minuten intrekken. Vervolgens maakt de laser met geconcentreerde lichtbundels kleine gaatjes in de huid. De omzetting van lichtenergie naar warmte zorgt op haar beurt voor aanmaak van collageen en elastine. En dat ziet u terug in verstrakking, verdikking, structuurverbetering en een betere doorbloeding van uw huid. 

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling wordt de huid wit. Even daarna zal hij rood kleuren en ontstaat er misschien zwelling, zoals bij zonnebrand. Verder kan het zijn dat het raster van de laser op uw huid zichtbaar is, ook dit is normaal. De genoemde verschijnselen trekken binnen enkele uren tot een dag vanzelf weg. 

Wat volgt is vervelling, doordat oude huidcellen worden afgestoten. De herstelperiode hangt af van het behandelde gebied en de diepte van de behandeling en is gemiddeld 5 tot 10 dagen voor het gezicht en 7 tot 10 dagen voor de hals, het decolleté en de handen. 

Aangezien de stimulatie van collageen nog enkele maanden doorwerkt, is het eindresultaat na ongeveer 3 maanden zichtbaar.

Om de kans op pigmentvorming of langdurige roodheid in het behandelde gebied te verkleinen, wordt overmatige blootstelling aan de zon of zonnebank na de behandeling afgeraden. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met SPF 50+.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Oppervlakkige rimpels en lijntjes zijn vaak na 1 behandeling al verdwenen. Afhankelijk van de conditie van uw huid moet een fractionele CO2-laserbehandeling herhaald worden.

 

Hoe lang houdt het effect aan?

De duur van het bereikte effect is vergelijkbaar van die van operatieve ingrepen zoals een facelift. Factoren die de duur beïnvloeden zijn leeftijd, algemene gezondheid, rook- en zongedrag en uw manier van huidverzorging.

Voor
Na