Fractionele CO2 laserbehandeling

Met de ontwikkeling van de laserapparatuur zijn er meer behandelmogelijkheden gekomen om de huid te verjongen, te vernieuwen of de huidstructuur te verbeteren. Van alle laserbehandelingen die er op dit moment op de markt zijn, is de fractionele CO2 laserbehandeling de meest effectieve gebleken.
Hoe werkt de fraxional CO2 laser?

De laser produceert een bepaalde golflengte van een geconcentreerde lichtbundel. Deze energie van licht wordt vervolgens omgezet in warmte. De warmte zorgt voor stimulatie en aanmaak van collageen en elastine.

Bij de fractionele CO2 laser wordt het laserlicht gefilterd, waarbij het licht in fijne bundels wordt verdeeld. De fractionele methode zorgt ervoor dat de huid tussen de laserbundels intact blijft, waardoor de huid veel sneller geneest en een korte herstelperiode heeft. De laser maakt dus kleine gaatjes in de huid waarbij de vrijgekomen energie zich in de huid verspreidt. Deze energie zorgt ervoor dat de huid zich verstrakt en verdikt, dat de structuur van de huid verbetert en dat rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Ook pigmentvlekken vervagen of verdwijnen. Een ander effect is dat de doorbloeding van de huid wordt verbeterd waardoor de huid een gezonde kleur krijgt.

Waarvoor is een CO2 laserbehandeling geschikt?

Een behandeling met de CO2 laser is uitermate geschikt om de structuur van de huid te verbeteren, poriën te verkleinen, pigmentvlekjes en rimpeltjes te verwijderen. Maar ook bij de behandeling van (acne) littekens, zonbeschadigingen, goedaardige huidafwijkingen als ouderdomswratjes en fibroompjes biedt de CO2 laser uitkomst. Door de mildere techniek is de fractionele CO2 laserbehandeling niet alleen geschikt voor het gezicht, maar tevens geschikt voor de hals, het decolleté en handruggen.

Voor
Na
Contact / afspraak maken: 06 - 1403 2046

Bij iedere afspraak en in elke fase van uw behandeling ziet u dokter Mackenzie. Zij begeleidt u tijdens het hele traject en voert alle behandelingen zelf uit. Van vooronderzoek tot nacontrole. En dat is wel zo’n prettig idee.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Zoals met iedere behandeling waarbij kleine wondjes ontstaan, kan een infectie optreden. Ook is het mogelijk dat er langdurig roodheid in het behandelde gebied blijft bestaan. Soms treedt er verkleuring op; pigmentvorming. Om dit te voorkomen is het van groot belang UV-straling zoveel mogelijk te mijden en u optimaal te beschermen tegen de zon. Na de behandeling dient u altijd een zonnebrandcreme te gebruiken minimaal factor 50.

Mensen met een getinte huidskleur zijn extra gevoelig voor pigmentvorming.

Tijdens het consult zal de dermatoloog dat met u bespreken en u de juiste adviezen en behandeling hiervoor geven.

Maak een afspraak voor advies

Tijdens een intakegesprek krijgt u meer uitleg over de behandeling en zal er gekeken worden of de fractionele CO2 laserbehandeling de juiste behandeling voor u is. Er wordt gekeken naar uw huidconditie, huidtype; uw wensen centraal.

Besluit u zich te laten behandelen dan ontvangt u voor- en na instructies mee naar huis.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voor de behandeling kan er een verdovende crème op de huid aangebracht worden, deze moet 30-45 minuten intrekken. Het aanbrengen van de crème gebeurt in de kliniek.

De huid wordt direct na de behandeling wit. Daarna treedt roodheid en zwelling op wat lijkt op een zonnebrandreactie. Deze verschijnselen trekken binnen enkele uren tot een dag vanzelf weg.

 

Na de behandeling zal de behandelde huid rood zijn en kan er zwelling ontstaan. Het raster van de laser is zichtbaar op de huid, dit is een normale reactie en verdwijnt vanzelf. De huid zal gaan vervellen doordat oude dode huidcellen worden afgestoten. De herstelperiode hangt af van het behandelde gebied en de diepte van de behandeling en is gemiddeld 5-10 dagen voor het gezicht en 7-10 dagen voor de hals, het decolleté en de handen.

Aangezien de stimulatie van collageen nog enkele maanden doorwerkt, wordt het eindresultaat na ongeveer 3 maanden bereikt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Oppervlakkige rimpels en lijntjes zijn vaak na 1 behandeling al verdwenen. Afhankelijk van de conditie van uw huid moet een fractionele CO2 laserbehandeling herhaald worden.

Hoe lang houdt het effect aan?

De duur van het bereikte effect komt dicht in de buurt van dat van operatieve ingrepen zoals een facelift. Factoren die de duurzaamheid van het effect kunnen beïnvloeden zijn de leeftijd, algemene gezondheid, rook- en zongedrag en hoe goed u voor uw huid zorgt.