Fronsrimpels

De frons die ontstaat door het veelvuldig samentrekken van de spieren tussen de wenkbrauwen

De rimpels tussen de wenkbrauwen noemen we ook wel de frons. Meerdere keren per dag trekken de spieren tussen onze wenkbrauwen samen, vaak gebeurt dit onbewust. Denk bijvoorbeeld aan boos of geconcentreerd kijken en tegen de zon of het licht in kijken. Op den duur resulteert dit samentrekken bij veel mannen en vrouwen in fronsrimpels. Naarmate we ouder worden en de huid minder elastisch wordt, blijven deze rimpels op een gegeven moment zichtbaar. Ook wanneer u niet fronst. Door de frons ziet u er wellicht bezorgd of boos uit, ook al bent u het niet.

 

Behandeling fronsrimpels

Het laten inspuiten van botox op jonge leeftijd, zorgt ervoor dat de frons niet of later zichtbaar wordt. Is de frons al aanwezig? Ook dan doet botuline toxine (botox) snel en effectief haar werk. Na een injectie met botox ontspannen de vele kleine spiertjes tussen de wenkbrauwen zich, zodat uw huid er zachter uitziet. En u minder nors of bezorgd oogt.

Indien de fronsrimpels zeer uitgesproken zijn, wordt de behandeling vaak gecombineerd met het opvullen van de fronsrimpels met de hyaluronzuur filler.

De fractionele CO2-laser wordt ingezet voor structuurverbetering en verstrakking van de huid en het vervagen van rimpels.