Hyaluronzuur / fillers

Voor meer volume en opvulling van rimpels
Een filler wordt met een ultradunne naald in kleine hoeveelheden in de huid geïnjecteerd. De gel geeft uw huid natuurlijk volume, vervaagt fijne lijnen en rimpels, verfraait de gezichtscontouren of creëert vollere lippen.

Dokter Mackenzie gebruikt de bekende en zeer goed aangeschreven fillers van Restylane. Dit zijn fillers op basis van hyaluronzuur, waarvan de veiligheid en werkzaamheid klinisch zijn bewezen. De fillers met hyaluronzuur worden ingezet voor het opvullen van lijnen en rimpels, het aanbrengen van volume in slapper wordende huid, het verbeteren van gezichtscontouren en het creëren van volle lippen. Na de behandeling oogt u jonger, zachter en meer ontspannen.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Het inspuiten van de injectables met kleine prikjes ervaren de meeste mensen als pijnloos. Dit komt doordat in de fillers een verdovingsvloeistof zit. Worden de fillers gebruikt om uw lippen op te vullen? In dat geval wordt meestal ook een lokale verdovingsvloeistof geïnjecteerd, omdat uw lippen erg gevoelig zijn. Het effect van de behandeling met fillers is onmiddellijk zichtbaar en er is bijna geen hersteltijd.

 

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Een van de grote voordelen van de fillers die dokter Mackenzie gebruikt, is dat het effect lang aanhoudt, maar niet permanent is. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is, hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan uw huidtype, levensstijl en leeftijd. Het effect van een behandeling houdt ongeveer 6 tot 12 maanden aan. Na een eerste behandeling wordt dan ook aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Vaak maakt u na inspuiting met een filler zelf ook nog wat collageen aan, waardoor u in de loop der tijd wat langer met een filler doet. Ook blijkt dat bij herhaling van de injecties een behandeling steeds minder vaak nodig is om het gewenste effect te krijgen. 

 

Na de behandeling

Door het injecteren ontstaan er soms wel reacties op de gezichtshuid, maar die verdwijnen meestal spontaan binnen een paar dagen na injectie in de huid of binnen een week na injectie in de lippen. Mogelijke reacties zijn roodheid, zwellingen, pijn, jeuk, blauwe plekken of gevoeligheid daar waar de huid geïnjecteerd is. De lippen kunnen na een lipvergroting tot een week lang wat gezwollen zijn.

Een enkele keer komt het voor dat er overcorrectie plaatsvindt door hyaluronzuur. Het lijkt dan alsof er te veel filler is ingespoten, wat komt doordat hyaluronzuur van nature water aantrekt. In dat geval behandelt dokter Mackenzie u plaatselijk met hyaluronidase. Dit is een stof die het overschot aan filler veilig en efficiënt laat oplossen.