Kaaklijn

Verlies van volume door een slapper wordende huid

Mooie gelijkmatige contouren en een strakke kaaklijn geven een jeugdige uitstraling aan het gezicht. Helaas verandert een goed gedefinieerde kaaklijn met het toenemen van uw leeftijd. Naarmate u ouder wordt, verliest uw kaaklijn aan volume. Soms gaat de slapper wordende huid hangen ter hoogte van uw kaken, waardoor de kaaklijn onderbroken wordt en minder strak oogt. Het komt ook voor dat de huid boven het kaakbot te ruim wordt, waardoor er als het ware een hamsterwang ontstaat.

 

Behandeling kaaklijn

Met fillers van hyaluronzuur kan de onderbreking van uw kaaklijn opgevuld en verzacht worden. De lijn wordt weer hersteld tot één lijn. Soms is het nodig ook de jukbeenderen en/of neus-lippenplooi te vullen om weer een mooie strakke kaaklijn te krijgen. Het resultaat van een behandeling van de kaaklijn met een filler is direct zichtbaar. Uw kaaklijn ziet er stevig uit, zodat u frisser en jeugdiger oogt.

Een andere manier om uw kaaklijn te verbeteren, is de Soft Silhouette draadlift. De huid op uw kaken wordt op een niet-chirurgische manier gelift en op deze manier verstevigd. Ook deze behandeling resulteert direct in een jonger uiterlijk.

Dokter Mackenzie maakt ook gebruik van de fractionele CO2 laser om de huid te verstrakken en te verstevingen. De gemiddelde herstel bij deze behandeling is 7 tot 10 dagen, en aangezien de stimulatie van collageen nog enkele maanden doorwerkt, is het eindresultaat na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Afhankelijk van de conditie van uw huid moet een fractionele CO2-laserbehandeling herhaald worden.