Kincorrectie

Lijntjes, rimpeltjes, putjes of craquelé huid op uw kin

Op en rond uw kin kunnen allerlei onregelmatigheden zichtbaar zijn, zoals lijntjes, rimpeltjes, putjes of een craquelé huid. Deze putjes en lijntjes ontstaan door een spiertje in de kin dat korter wordt naarmate de jaren verstrijken. Het spiertje trekt dan van binnenuit aan de huid van de kin, waardoor er onregelmatigheden ontstaan. Het kan ook zijn dat u niet tevreden bent over de vorm van uw kin. Misschien is de kin of onderkaak niet goed in verhouding met de rest van uw gezicht of staat de kin, gezien vanaf de zijkant, iets naar binnen. Gelukkig is hier tegenwoordig goed iets aan te doen.

 

Behandeling kin

Een behandeling met botuline toxine (botox) vermindert de spierspanning, waardoor uw huid rustiger en egaler wordt. Uw kin ziet er weer ontspannen en glad uit.

Op plaatsen waar de lijntjes dieper in de kin zijn gesleten en botox niet afdoende werkt, kunnen de lijntjes aanvullend worden behandeld met een hyaluronzuur filler. De diepere lijntjes of plooien worden dan opgevuld zodat u het effect krijgt dat u wilt. Een gladde, rimpelloze kin. Ook als u de vorm van u kin gecorrigeerd wilt hebben, is een hyaluronzuur filler aan te raden. Injectables kunnen de contouren en vorm van uw kin verbeteren, zonder dat een ingrijpende operatie nodig is. 

Verder wordt de fractionele CO2-laser behandeling ingezet voor structuurverbetering van de huid en het verkleinen van de poriën.