Kraaienpootjes

De mimiekrimpels die ontstaan door veel lachen en knijpen met uw ogen

De rimpels naast uw ogen noemen we ook wel kraaienpootjes. Het kan zijn dat u kraaienpootjes best charmant vindt, zeker in het begin. Als de lijnen en rimpels naar verloop van tijd steeds dieper worden, doordat uw huid steeds op dezelfde plek samenvouwt, kunt u dit als storend gaan ervaren. Uw huid verliest haar elasticiteit naarmate u ouder wordt. De lijnen naast uw ogen trekken niet meer weg na een nacht goed slapen en zijn continu zichtbaar.

 

Behandeling kraaienpootjes

Wilt u de rimpels naast uw ogen verzachten en verminderen? Dat kan. Een behandeling met botuline toxine (botox) is uitermate geschikt om uw huid te laten ontspannen. De behandeling is snel en effectief.

Naast huidverslapping kunnen lachrimpels ook veroorzaakt worden door de afname van onderhuids vet- en bindweefsel. De rimpels trekken niet meer weg, maar blijven zichtbaar in de huid staan, zelfs als de spier niet aanspant. Is dit bij u het geval, dan kunnen we u heel goed behandelen met een hyaluronzuur filler. We vullen dan de kraaienpootjes op en behandelen het gebied waar het volume is afgenomen.

De fractionele CO2-laser wordt ingezet voor structuurverbetering en verstrakking van de huid en het vervagen van rimpels.