Littekens

Maak uw litteken zachter, vlakker en minder zichtbaar

Heeft u een litteken waar u zich aan stoort? Ervaart u ongemakken als pijn, jeuk of verkleuring? Met de juiste behandeling wordt het uiterlijk van bestaande littekens sterk verbeterd. Uw litteken wordt zachter, vlakker en minder zichtbaar. Ook klachten zoals pijn, roodheid en jeuk verminderen.

 

Behandeling littekens

Een behandeling die veel wordt toegepast bij littekens, is het geven van corticosteroidinjecties. De injecties met corticosteroïden zorgen voor een langzame vervaging van het litteken. Er zijn tenminste 2 tot 3 behandelingen nodig, die om de 2 tot 4 weken plaatsvinden.

Een behandeling met hyaluronzuur is ook vaak effectief. Dankzij kleine hydraterende injecties gaat het litteken er strakker en gladder uitzien.

Een derde manier om littekens te verzachten, is een behandeling met een chemische peeling. Bepaalde zuren in de peeling laten de bovenste, beschadigde huidcellen loslaten. Zo ontstaat er nieuwe, jonge huid, waardoor het litteken minder zichtbaar is.

Dokter Mackenzie behandelt littekens ook regelmatig met PlexR Soft Surgery. Bij deze methode wordt gebruikgemaakt van plasma voor de versteviging en verbetering van uw huid. Het litteken wordt verzacht en ziet er direct beter uit.