Neus-lippenplooi

Een dieper wordende lijn tussen de neus en de bovenlip

De lijn tussen neus en lippen, ook wel de neus-lippenplooi genoemd, is de lijn die vanaf uw neus naar uw mondhoeken loopt. Deze plooi kan al van jongs af aan aanwezig zijn. Afhankelijk van uw mimiek en de mate van verslapping van uw huid wordt deze plooi zichtbaarder naarmate de jaren verstrijken. De neus-lippenlijn wordt dieper door volumeverlies van de huid en door verlies van benige structuren. Diepe neus-lippenlijnen maken uw gezicht smaller en scherper. Dit kan zorgen voor een strenge of vermoeide gezichtsuitdrukking.

 

Behandeling neus-lippenplooi

De lijn tussen uw neus en bovenlip kan op diverse manieren verzacht of verminderd worden. Een eerste manier is een behandeling met injectables/fillers op basis van hyaluronzuur. De lijn wordt minder diep en scherp, waardoor uw strenge en vermoeide uitstraling verdwijnt. 

Dokter Mackenzie bespreekt altijd met u wat de oorzaak is, om de behandeling hier zo goed mogelijk op af te stemmen. Soms is de diepte in de neus-lippenplooi ontstaan door volumeverlies van de huid op uw wangen. Een Soft Silhouette draadlift kan een goede oplossing zijn voor u. Uw huid wordt verstevigd en aan de zijkant als het ware omhoog gelift.

Ook een behandeling met de fractionele CO2-laser biedt in veel gevallen uitkomst. Deze behandeling wordt ingezet voor structuurverbetering en verstrakking van de huid en het vervagen van rimpels. De lijn tussen neus en lippen wordt verzacht, zonder snijden of hechtingen. U ziet er direct frisser en jonger uit.