Ooglidcorrectie

Voor een frisse blik zonder te snijden
U wilt af van uw hangende oogleden maar ziet op tegen een chirurgische behandeling. Er is sinds kort een alternatief waar geen bloed aan te pas komt. Het heet fractionele CO2 laser.

Met de fractionele CO2 laser wordt huid op uw oogleden op een veilige en effectieve manier verwijderd, verstrakt en/of gelift. Met deze laser voert dokter Mackenzie ooglidcorrecties uit zonder te snijden. U heeft geen hechtingen, littekens of lange hersteltijd. Wél een direct resultaat, en aangezien de stimulatie van collageen nog enkele maanden doorwerkt, is het eindresultaat na ongeveer 3 maanden zichtbaar.

 

Hoe werkt deze niet-chirurgische ooglidcorrectie?

Vóór de behandeling kan een verdovende crème op uw huid aangebracht worden, deze moet 30 tot 45 minuten intrekken. Vervolgens maakt de laser met geconcentreerde lichtbundels kleine gaatjes in de huid. De omzetting van lichtenergie naar warmte zorgt op haar beurt voor aanmaak van collageen en elastine. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van diverse factoren. Hoeveel huidoverschot heeft u? Wat is uw huidtype en wat zijn precies uw wensen? Soms bereikt u met één behandeling al genoeg resultaat, meestal heeft u meerdere behandelingen nodig.

 

Na de behandeling 

Direct na de behandeling wordt de huid wit. Even daarna zal hij rood kleuren en ontstaat er misschien zwelling, zoals bij zonnebrand. Verder kan het zijn dat het raster van de laser op uw huid zichtbaar is, ook dit is normaal. De genoemde verschijnselen trekken binnen enkele uren tot een dag vanzelf weg. 
Wat volgt is vervelling, doordat oude huidcellen worden afgestoten. De herstelperiode hangt af van het behandelde gebied en de diepte van de behandeling en is gemiddeld 5 tot 10 dagen voor het gezicht en de oogleden. 
Het is aan te raden tot 6 weken na de behandeling uit de zon te blijven, omdat de huid nog kwetsbaar is. Ditzelfde geldt voor het gebruik van zonnebank. Als UV-expositie niet te vermijden is, wordt een hoge zonnebrandfactor geadviseerd (SPF 50).