Pigmentvlekken

Huidafwijkingen van zonbeschadigde en oudere huid

Pigmentvlekken zijn over het algemeen goedaardige huidafwijkingen, die optreden bij de oudere, blanke huidtypen. Ze worden ook wel levervlekken of ouderdomsvlekken genoemd. De vlekken komen vooral voor op de handruggen en in het gezicht. Er bestaat een duidelijk verband tussen het ontstaan van pigmentvlekken en de mate van zonblootstelling die u gedurende uw leven heeft gehad. Pigmentvlekken zijn een veelvoorkomende uiting van huidveroudering.

 

Behandeling pigmentvlekken

De Mackenzie Kliniek gebruikt de Erbium Yag laser of de Multidiodelaser SLP om pigmentvlekken te verwijderen. Meestal zijn 1 of 2 laserbehandelingen al voldoende. De behandeling is gevoelig maar niet pijnlijk, omdat uw huid tijdens de behandeling wordt gekoeld. Uw huid geneest met een schaafwondje.

Ook PlexR Soft Surgery is een methode die wordt ingezet voor het weghalen van pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Bij deze methode wordt, onder plaatselijke verdoving, gebruikgemaakt van plasma. Zonder dat het plasma de huid direct aanraakt, reageert uw huid hierop met een samentrekking. Na de behandeling ziet uw huid er egaler uit en zijn verkleuringen verminderd of verdwenen.