Rode bloedvaatjes laseren

Behandeling tegen rode vlekken en zichtbare bloedvaatjes
Heeft u last van zichtbare bloedvaatjes op uw wangen, ook wel couperose genoemd? Stoort u zich aan gesprongen adertjes of wijnvlekken? Een behandeling met de KTP-vaatlaser maakt uw huid egaler en doet rode verkleuringen verminderen.

Voor wie is deze behandeling bedoeld?

De KTP-vaatlaser wordt gebruikt voor de behandeling van rode verkleuringen van de huid, die berusten op vaatverwijding of een teveel aan vaatjes. U kunt hierbij denken aan couperose, spider naevi (spinnenkopjes). Blozen en ontsierende beenvaatjes worden niet met deze laser behandeld. 

 

Wat houdt de behandeling in?

Meestal wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd. Er wordt een klein gebied behandeld met een gemiddelde sterkte, waarvan bewezen is dat deze bij de meeste mensen goed werkt. Na enkele weken beoordeelt dokter Mackenzie samen met u of de proefbehandeling het gewenste resultaat heeft gehad. Zoja, dan gaat zij een groter gebied behandelen met de KTP-vaatlaser.

 

Voor en na de behandeling

Zonlicht is niet goed voor de huid die behandeld is of gaat worden met laserlicht. Dit geldt zowel voor direct als indirect zonlicht (zonnebank). Bescherm het te behandelen gebied 6 weken vóór en na de behandeling goed tegen de zon met een zonnebrandcrème SPF 50+.

Na de behandeling treedt soms branderigheid en roodheid op. Ook kan de behandelde huid opzwellen, vooral rond de ogen, de kin en bij de lippen. Soms treedt er blaar- en korstvorming op. Deze effecten trekken binnen een paar dagen weer weg en laten geen littekens achter. Er is een kleine kans op pigmentvlekken, vooral als de huid gelijktijdig door laserlicht en de zon wordt geprikkeld. Deze vlekken zijn meestal van voorbijgaande aard. Bovendien beperkt u het risico op pigmentvlekken tot een minimum door uw huid niet bloot te stellen aan de zon.