Rokerslijntjes, lipcontour en mondhoeken

Verticale rimpels op uw bovenlip, smalle lippen en afhangende mondhoeken

De mond is samen met de ogen de belangrijkste blikvanger van uw gezicht. Naarmate we ouder worden kunnen er allerlei ergernissen rondom de mond ontstaan. De lippen verliezen hun volume en worden smaller, er ontstaan rimpels en verticale lijntjes rondom de mond en de mondhoeken kunnen gaan hangen. Met afhangende mondhoeken ziet u er ontevreden en triest uit. Terwijl mooie volle lippen juist een jeugdige en frisse uitstraling geven.

Het kan zijn dat u last krijgt van rokerslijntjes. Dit zijn de verticale lijnen op en boven uw bovenlip. Deze lijnen worden ook wel rokerslijnen genoemd omdat de lijnen meer voorkomen bij rokers dan bij niet-rokers. De bovenliplijnen zijn zeer hardnekkige rimpels. Ze zijn vaak diep en hard. Misschien krijgt u met de jaren meer afhangende mondhoeken of neemt uw lipvolume af. Gelukkig is aan al deze problemen rondom u mond iets te doen.

 

Behandeling mondgebied

De lijnen op uw bovenlip kunnen verzacht worden. Hiervoor worden de lijnen stuk voor stuk oppervlakkig gevuld met een dunne hyaluronzuur filler. Deze filler kan ook gebruikt worden om uw lippen op te vullen, zodat uw mond (weer) mooi vol wordt. Als uw afhangende mondhoeken ontstaan zijn door volumeverlies, dan kan een filler uitkomst bieden.

Een behandeling met botuline toxine (botox) zorgt ervoor dat de spieren om uw mond zich weer ontspannen, zodat de rimpels vervagen. Na enkele behandelingen met botox verdwijnen de rimpels of lijntjes op uw bovenlip soms zelfs helemaal. Heeft u afhangende mondhoekjes en is de oorzaak een sterke spieractiviteit? Dan kan een behandeling met botox ook de oplossing zijn voor hangende mondhoeken.

Ook de innovatieve fractionele CO2-laser verzacht de rokerslijntjes. Deze behandeling wordt ingezet voor structuurverbetering en verstrakking van de huid en het vervagen van rimpels.

Voor afhangende mondhoeken geldt dat een combinatie van bovenstaande producten vaak het mooiste resultaat geeft. Het corrigeren van hangende mondhoeken is een kleine behandeling met een groot positief effect op uw gehele uitstraling.